Opornice in bandaže

Opornice in bandaže blagovne znamke FUTURO, so zasnovane na podlagi strokovnih znanstvenih študij, skupaj z zdravniki, fizioterapevti, oblikovalci, športniki ter uporabniki, ki jo potrebujejo za najboljši izkoristek vsakega giba.

Za korak do dobrega počutja brez bolečin in aktivnega, zdravega življenja, lajšajo bolečine in zagotavljajo vrhunsko kombinacijo opore, udobja in prileganja kadarkoli in kjerkoli. Omogočajo nam popolno športno življenje brez bolečin.

Kako delujejo?

Ključni dejavniki za učinkovito delovanje Futuro opornic in bandaž so:

Toplota, ki jo ustvarjajo posamezni materiali in prilagajanje izdelkov, spodbuja mikrocirkulacijo na poškodovanih predelih.

To poveča metabolične aktivnosti v toplejših območjih, tako da večja količina kisika in hranilnih snovi doseže poškodovano tkivo, kar pospeši proces zdravljenja.

Kompresija na sklep in na mehka tkiva pod opornico ali bandažo pomaga preprečevati zastajanje tekočine. Napetost v mehkem tkivu je posledično zmanjšana, kar uporabniku pomaga pri hitrejšemu lajšanju bolečin in oteklin.

Propriocepcija - stimuliranje posebnih receptorjev (proprioceptorjev) v koži in tkivu ki nudijo stalen nežen pritisk. Ta stimulacija receptorjev lahko izboljša biomehaniko telesa in koordinacijo mišic. Uporabnika opozarja na boleč sklep in ga opomni na zmerno obremenitev.