Higiena rok

Zastopamo podjetja z visoko kvalitetnimi sredstvi za higieno rok, formulirana posebej za občutljive, netoletantne roke.

Higiensko umivanje rok se izvaja kadar so roke mokre in/ali vidno umazane, kontaminirane z izločki in po načelih osebne higiene (pred jedjo, ko zapuščamo toaletne prostore…)

Enakovredno uporabljati enostavno umivanje ali higiensko razkuževanje je napaka.

Umivanje je namenjeno mehanskemu odstranjevanju vidne umazanije, medtem ko je higiensko razkuževanje namenjeno zmanjševanju št. mikroorganizmov prehodne flore.

V pogojih visoko higienskega dela je vsak kontakt z vodo sovražnik št. 1 za zdravje kože. Pogost stik z vodo zavira rehabilitacijske mehanizme v koži. Zato se odstvetuje uporaba mila slabe kvalitete; alkalna mila, trda mila, dodana barvila, brez premaščevalcev in dermatoloških testov.

Pri higijenskem razkuževanju rok se priporoča uporaba kvalitetnih razkužil, ki ne vsebujejo dodatkov, ki dražijo kožo. Alkoholi niso alergeni in ne iritirajo kože. Alkohol samo pokaže problem s kožo, ki že obstaja.

Iritacija kože in dermatološki problem so pogostejši pri delavcih, ki imajo roke bolj obremenjene.

Svetuje se uporaba zaščitne kreme, ki ščiti roke pred zunanjimi negativnimi vplivi. Kremo uporabljajte pred dolgotrajnim delom v rokavicah, pred pričakovanim kontaktom z vodo, razkužilom ali kemijskimi raztopinami. Priporoče se uporaba tudi v primeru nizkih zunanjih temperatur.

Negovalna krema je namenjena vzpostaviti ravnovesja v koži in naj se uporablja med daljšimi odmori, na koncu delovnega dne ter v prostem času po stiku z vodo, kemikalijo ali dražečo snovjo.